RMS Saimaa, Saimaan kanava 4.6.2020

 
 

RoboDroneS / Robottikopteripalvelut

Palvelut

RoboDroneS tarjoaa vastuullisia ja vakuutettuja, Trafin OPS M1-32 ilmailumääräyksen (viimeisin päivitys 18.12.2020) mukaisia RPAS -rekisteröityjä palveluita, esimerkiksi Drone ilmakuvausta ja videoita, rakennusten tai rakenteiden tarkastuksia, etsintä ja valvontatehtäviä, RPAS-koulutusta.

EU:n alueen yhtenäinen drone-lennättämiseen liittyvä asetus (EU 2019/947) astui voimaan 31.12.2020. Asetus vaatii kaikkien käyttäjien, sekä harrastajien että ammattilaisten pakollisen rekisteröitymisen drone-operaattoriksi sekä suorittamaan vähintään verkossa tehtävän teoriakokeen hyväksytysti (Avoimen kategorian A1/A3 luokka). Tiheästi asutuilla alueilla (kaupunki- ja taajama-alueilla) vaaditaan jatkossa lisäksi myös hyväksytysti suoritettu valvottu lisäteoriakoe (Avoimen kategorian A2 luokitus)

Lisätietoa asiasta

Toimimme pääasiassa Etelä-Karjalan ja Kaakkois-Suomen alueella. Toimintaamme ohjaa yrityksen oma RPAS Operations Manual (Miehittämättömän ilmailun toimintakäsikirja), noudatamme voimassa olevia ilmailumääräyksiä ja teemme aina tilannekohtaisen turvallisuusarvioinnin ennen toimeksiantolennon aloittamista.

RoboDroneS voi suorittaa myös tehtäviä, joissa kauko-ohjattua ilma-alusta lennätetään lähempänä kuin 50 metrin vaakasuoralla etäisyydellä väkijoukosta tai väkijoukon yläpuolella. Myös näköyhteyden ulkopuolella tapahtuva toiminta on mahdollista.

Toimintamme on vakuutettu toiminnan vastuuvakuutuksella ja ilmailun vakuusasetuksen mukaisella kauko-ohjattujen ilma-alusten vastuuvakuutuksella 1.000.000 euroon asti / vahinko.

RoboDroneS hoitaa tarvittaessa luvat kieltoalueille, esim. lentokenttien läheisyyteen, joissa lennättäminen ilman lennonjohdon lupaa on kielletty. Lisäksi meillä on kokemusta myös muilla ilmailuun liittyvillä kielto- ja rajoitusalueilla operoinnista, kuten itärajan läheisyydessä olevalla ADIZ ilmapuolustuksen tunnistusalueella ja puolustusvoimien alueella.

Seuraamme jatkuvasti muuttuvaa Drone-lennätykseen liittyvää lainsäädäntöä ja olemme suorittaneet useita RPAS- (Remotely Piloted Aircraft System) toimintaan liittyviä koulutuksia.


Kalusto

1 kpl DJI Phantom 4 Pro / Pro Plus kuvauskopteri ja
1 kpl DJI Mavic Air kuvauskopteri.
Tarvittaessa voimme käyttää myös muita malleja varustettuna erilaisilla lisävarusteilla, esim. lämpökameralla kohteesta ja tarpeesta riippuen.

Phantom 4 Pro+ neljällä akulla antaa tarvittaessa usean tunnin yhtäjäksoisen lentoajan, välillä kopteri minuutiksi tai pariksi maahan tuoden ja akkuja vaihtaen.

Mavic Air pienempänä mallina mahdollistaa operoinnin ahtaammissa paikoissa.

Voimme tehdä kuvauksia, tarkastuksia tai muita toimeksiantoja myös kahdella lentäjällä ja kahdella Dronella yhtäaikaa. Lennättäminen sisätiloissa, esim. teollisuushalleissa, on myös mahdollista.

Voimme toimittaa erittäin tarkkaa ja laadukasta still kuvaa 20 megapikselin tarkkuudella ja videot tarvittaessa jopa 4K resoluutiolla ja 60 fps (kuvaa/sekunti) taajuudella.

Kopterin tekoäly ja sensoriteknologia avustavat lentotyön turvallisessa suorittamisessa.

Phantom 4 Pro+ tärkeimmät tekniset ominaisuudet:
  • Still kuva 20 MP (JPEG, DNG=RAW, JPEG+DNG)
  • Videokuva FullHD 1920x1080 – 4K 4092x2160 / FPS 24-60 (MP4, MOV)
  • Mekaaninen / Elektroninen suljin
  • Tallennusnopeus 100 MbpsMuistikapasiteetti 128 Gt asti
  • Lentonopeus max. 72 km/h
  • Lentoaika yhdellä akulla teoriassa max. 30 min. (käytännössä n. 25 min.)
  • Konenäkö, infrapuna ja ultraäänisensorit