Ajankohtaista

Team RoboDroneS ja Dronedari osallistuivat syyskuussa pääkaupunkiseudulla pidettyyn kansainväliseen Ultrahack Drone Tournament 2019 kilpailuun. Lisätietoa löydät alla olevasta linkistä ja videoista.

Voitimme Poliisin ja Pelastustoimen järjestämän Emergency Response haastekisan.https://www.uusiteknologia.fi/2019/09/05/drone-tou...

Osallistuimme myös Helsingin kaupungin ja Maanmittauslaitoksen Hazardous Waste Problem - haasteeseen. Tässä kisassa sijoituimme 2. sijalle.

RoboDroneS / Robottikopteripalvelut

Palvelut

RoboDroneS tarjoaa vastuullisia ja vakuutettuja, Trafin OPS M1-32 ilmailumääräyksen (viimeisin päivitys 7.12.2018) mukaisia RPAS -rekisteröityjä palveluita, esimerkiksi Drone ilmakuvausta ja videoita, rakennusten tai rakenteiden tarkastuksia, etsintä ja valvontatehtäviä, RPAS-koulutusta.

Kun dronea käytetään muuhun kuin harrastetoimintaan eli esimerkiksi omaan tai toimeksiannosta tehtävään työhön, muuttuu drone lennokista miehittämättömäksi ilma-alukseksi, jolla tehdään lentotyötä. Miehittämättömillä ilma-aluksilla tehtävää työtä koskevat lukuisat säännökset, joista tärkeimmät kansalliset säädökset ovat Trafin OPS M1-32 ilmailumääräys, ilmailulaki ja valtioneuvoston asetus ilmailulta rajoitetuista alueista sekä EU-tasolla ilmailun vakuusasetus. Lisäksi on huomioitava muitakin säädöksiä esimerkiksi yksityisyydensuojaan ja kotirauhaan liittyen. Lisätietoja lentotyön vaatimuksista saa Traficomin sivuilta alla olevasta linkistä.

Toimimme pääasiassa Etelä-Karjalan ja Kaakkois-Suomen alueella. Toimintaamme ohjaa yrityksen oma RPAS Operations Manual (Miehittämättömän ilmailun toimintakäsikirja), noudatamme voimassa olevia ilmailumääräyksiä ja teemme aina tilannekohtaisen turvallisuusarvioinnin ennen toimeksiantolennon aloittamista.

RoboDroneS voi suorittaa myös tehtäviä, joissa kauko-ohjattua ilma-alusta lennätetään lähempänä kuin 50 metrin vaakasuoralla etäisyydellä väkijoukosta tai väkijoukon yläpuolella. Myös näköyhteyden ulkopuolella tapahtuva toiminta on mahdollista. Harrastajalle eli lennokin lennättäjälle edellä mainitut tehtävät eivät ole sallittuja.

Toimintamme on vakuutettu toiminnan vastuuvakuutuksella ja ilmailun vakuusasetuksen mukaisella kauko-ohjattujen ilma-alusten vastuuvakuutuksella 1.000.000 euroon asti / vahinko.

RoboDroneS hoitaa tarvittaessa luvat kieltoalueille, esim. lentokenttien läheisyyteen, joissa lennättäminen ilman lennonjohdon lupaa on kielletty. Lisäksi meillä on kokemusta myös muilla ilmailuun liittyvillä kielto- ja rajoitusalueilla operoinnista, kuten itärajan läheisyydessä olevalla ADIZ ilmapuolustuksen tunnistusalueella ja puolustusvoimien alueella.

Seuraamme jatkuvasti muuttuvaa Drone-lennätykseen liittyvää lainsäädäntöä ja olemme suorittaneet useita RPAS- (Remotely Piloted Aircraft System) toimintaan liittyviä koulutuksia.


Kalusto

1 kpl DJI Phantom 4 Pro / Pro Plus kuvauskopteri ja
1 kpl DJI Mavic Air kuvauskopteri.
Tarvittaessa voimme käyttää myös muita malleja varustettuna erilaisilla lisävarusteilla, esim. lämpökameralla kohteesta ja tarpeesta riippuen.

Phantom 4 Pro+ neljällä akulla antaa tarvittaessa usean tunnin yhtäjäksoisen lentoajan, välillä kopteri minuutiksi tai pariksi maahan tuoden ja akkuja vaihtaen.

Mavic Air pienempänä mallina mahdollistaa operoinnin ahtaammissa paikoissa.

Voimme tehdä kuvauksia, tarkastuksia tai muita toimeksiantoja myös kahdella lentäjällä ja kahdella Dronella yhtäaikaa. Lennättäminen sisätiloissa, esim. teollisuushalleissa, on myös mahdollista.

Voimme toimittaa erittäin tarkkaa ja laadukasta still kuvaa 20 megapikselin tarkkuudella ja videot tarvittaessa jopa 4K resoluutiolla ja 60 fps (kuvaa/sekunti) taajuudella.

Kopterin tekoäly ja sensoriteknologia avustavat lentotyön turvallisessa suorittamisessa.

Phantom 4 Pro+ tärkeimmät tekniset ominaisuudet:
  • Still kuva 20 MP (JPEG, DNG=RAW, JPEG+DNG)
  • Videokuva FullHD 1920x1080 – 4K 4092x2160 / FPS 24-60 (MP4, MOV)
  • Mekaaninen / Elektroninen suljin
  • Tallennusnopeus 100 MbpsMuistikapasiteetti 128 Gt asti
  • Lentonopeus max. 72 km/h
  • Lentoaika yhdellä akulla teoriassa max. 30 min. (käytännössä n. 25 min.)
  • Konenäkö, infrapuna ja ultraäänisensorit