RoboDroneS tarjoaa vastuullisia ja vakuutettuja, Traficomin avoimen kategorian mukaisia rekisteröityjä palveluita, esimerkiksi Drone ilmakuvausta ja videoita, rakennusten tai rakenteiden tarkastuksia, 3D-mallinnusta (tilavuus- ja pinta-ala mittausta), ortokuvausta, etsintä ja valvontatehtäviä, RPAS-koulutusta.

EU:n alueen yhtenäinen drone-lennättämiseen liittyvä asetus (EU 2019/947) astui voimaan 31.12.2020. Asetus vaatii kaikkien käyttäjien, sekä harrastajien että ammattilaisten pakollisen rekisteröitymisen drone-operaattoriksi sekä suorittamaan vähintään verkossa tehtävän teoriakokeen hyväksytysti (Avoimen kategorian A1/A3 luokka). Tiheästi asutuilla alueilla (kaupunki- ja taajama-alueilla) vaaditaan 31.1.2022 jälkeen myös hyväksytysti suoritettu valvottu lisäteoriakoe (Avoimen kategorian A2 luokitus)

Lisätietoa asiasta

Droneinfo Etusivu | Droneinfo

Toimimme pääasiassa Etelä-Karjalan ja Kaakkois-Suomen alueella. Toimintaamme ohjaa yrityksen oma RPAS Operations Manual (Miehittämättömän ilmailun toimintakäsikirja), noudatamme voimassa olevia ilmailumääräyksiä ja teemme aina tilannekohtaisen turvallisuusarvioinnin ennen toimeksiantolennon aloittamista.

RoboDroneS voi suorittaa myös tehtäviä, joissa kauko-ohjattua ilma-alusta lennätetään lähempänä kuin 50 metrin vaakasuoralla etäisyydellä väkijoukosta tai väkijoukon yläpuolella. Myös näköyhteyden ulkopuolella tapahtuva toiminta on mahdollista.

Toimintamme on vakuutettu toiminnan vastuuvakuutuksella ja ilmailun vakuusasetuksen mukaisella kauko-ohjattujen ilma-alusten vastuuvakuutuksella 1.000.000 euroon asti / vahinko.

RoboDroneS hoitaa tarvittaessa luvat kieltoalueille, esim. lentokenttien läheisyyteen, joissa lennättäminen ilman lennonjohdon lupaa on kielletty. Lisäksi meillä on kokemusta myös muilla ilmailuun liittyvillä kielto- ja rajoitusalueilla operoinnista, kuten itärajan läheisyydessä olevalla ADIZ ilmapuolustuksen tunnistusalueella ja puolustusvoimien ilmakuvauskieltoalueilla.

Seuraamme jatkuvasti muuttuvaa Drone-lennätykseen liittyvää lainsäädäntöä ja olemme suorittaneet useita RPAS- (Remotely Piloted Aircraft System) toimintaan liittyviä koulutuksia.


Referenssejä

Kesä 2020 Etelä-Karjalan liittto, 45 eri kuvauskohdetta Etelä-Karjalassa, n. 700 ilmakuvaa käsiteltynä maakuntaliiton käyttöön (mukana mm. kaikki Etelä-Karjalan alueella olevat rajanylityspaikat, jotka vaativat Pääesikunnan myöntämät ilmakuvausluvat)

Syksy 2019 Ultrahack Drone Tournament kilpailun (Espoo) 1. sija tehtävässä Emergency Response Plan (haastetehtävän toimeksiantajina Poliisi sekä Länsi-Uudenmaan ja Kymenlaakson pelastuslaitos)

Syksy 2019 Ultrahack Drone Tournament kilpailun (Helsinki) 2. sija tehtävässä Hazardous Chemical Mission / Toxic Waste Problem (haastetehtävän toimeksiantajina Helsingin kaupunki ja Maanmittauslaitos)

Kesä 2018 Vuoksi Rase F4 Powerboat World Champions Event kilpailun lähdönvalvontaa dronella

Lisäksi monia muita yksityisille ja yrityksille tehtyjä toimeksiantojaAsiakkaita mm.

 • Stora-Enso Oyj
 • Etelä-Karjalan liitto
 • Lappeenrannan kaupunki
 • Lemin kunta
 • Etelä-Karjalan Osuuskauppa, Eekoo
 • K-Supermarket Joutseno
 • Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö
 • Saimaan vesiensuojeluyhdistys
 • Muita yrityksiä ja yksityishenkilöitä

Kalusto

2 kpl DJI Phantom 4 Pro / Pro Plus kuvauskopteri ja
1 kpl DJI Mavic Air kuvauskopteri.
Tarvittaessa voimme käyttää myös muita malleja varustettuna erilaisilla lisävarusteilla, esim. lämpökameralla kohteesta ja tarpeesta riippuen.

Phantom 4 Pro+ neljällä akulla antaa tarvittaessa usean tunnin yhtäjäksoisen lentoajan, välillä kopteri minuutiksi tai pariksi maahan tuoden ja akkuja vaihtaen.

Mavic Air pienempänä mallina mahdollistaa operoinnin ahtaammissa paikoissa.

Voimme tehdä kuvauksia, tarkastuksia tai muita toimeksiantoja myös kahdella lentäjällä ja kahdella Dronella yhtäaikaa. Lennättäminen sisätiloissa, esim. teollisuushalleissa, on myös mahdollista.

Voimme toimittaa erittäin tarkkaa ja laadukasta still kuvaa 20 megapikselin tarkkuudella ja videot tarvittaessa jopa 4K resoluutiolla ja 60 fps (kuvaa/sekunti) taajuudella.

Kopterin tekoäly ja sensoriteknologia avustavat lentotyön turvallisessa suorittamisessa.

Phantom 4 Pro+ tärkeimmät tekniset ominaisuudet:
 • Still kuva 20 MP (JPEG, DNG=RAW, JPEG+DNG)
 • Videokuva FullHD 1920x1080 – 4K 4092x2160 / FPS 24-60 (MP4, MOV)
 • Mekaaninen / Elektroninen suljin
 • Tallennusnopeus 100 MbpsMuistikapasiteetti 128 Gt asti
 • Lentonopeus max. 72 km/h
 • Lentoaika yhdellä akulla teoriassa max. 30 min. (käytännössä n. 25 min.)
 • Konenäkö, infrapuna ja ultraäänisensorit